- Nóż do chleba Deco Black 8" (20 cm)
- Stal nierdzewna X50CrMoV15 (z dodatkiem chromu, molibdenu i wanadu), z której wykonane zostało ostrze z ząbkami poradzi sobie z krojeniem chleba pszennego, żytniego, francuskiej bagietki, chałki, czy słodkich i delikatnych bułeczek z rodzynkami.
- Twardość ostrza noża Deco Black na skali Rockwella wynosi 53-55 HRC. Skala Rockwella wskazuje na umiejętność zachowania ostrości przez dany okres czasu oraz bada odporność na uszkodzenia mechaniczne i przeciążenia ostrza. Twarde noże długo zachowują ostrość, jednocześnie są trudniejsze w ostrzeniu, mniej giętkie i bardziej podatne na pęknięcia oraz wykruszenia. Każdy nóż powinien być sztywny, aby precyzyjnie kroić różne składniki, z drugiej zaś strony musi być na tyle elastyczny, by podczas zmiany kąta krojenia lub dużego nacisku, nie pękał. W większości przypadków, twardość dla noży kuchennych podaje się od 52 stopni HRC, natomiast 57-58 HRC oznacza już twardą stal.
- Twardość ostrzy noży kuchennych Gerlach została tak dostosowana, aby zapewnić niezwykle precyzyjne i ostre cięcie, a jednocześnie zminimalizować prawdopodobieństwo złamania się ostrza podczas intensywnego użytkowania.
- Doskonale wyważone noże Deco Black są wygodne podczas krojenia, dzięki specjalnie zaprojektowanej rękojeści z tworzywa ABS, która powstała w taki sposób, by zagwarantować komfort podczas użytkowania oraz wysoką wytrzymałość i trwałość produktu.
Napisz własną recenzję