a i higieny.
Pojemnik gastronomiczny ze stali nierdzewnej, GN 1/3, 65 mm, pojemność 2,5 l.
Pojemniki gastronomiczne YATO Proffesional Kitchen Equipment, przeznaczone są do profesjonalnego wykorzystania w placówkach żywienia zbiorowego.
Wyprodukowano je z najwyższej jakości stali nierdzewnej typu 201, o matowej i gładkiej powierzchni, zgodnie ze standaryzacją GASTRO NORM PN-EN 631-1:1996.
- - Pojemniki GN służą do przechowywania żywności w warunkach chłodniczych i mroźniczych - do -40°C
- - Idealnie nadają się również do wykorzystania w zakresie wyższych temperatur - do 300°C. Dzięki temu można je używać w technologii pieców konwekcyjno-parowych.
Charakteryzuje je podwyższona odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach oraz są odporne na intensywne szorowanie powierzchni.
Szczególną uwagę przyłożono do detali, takich jak zaokrąglone naroża czy gładkie ranty, które zapewniają wysoki poziom bezpieczeństwa i higieny.
Napisz własną recenzję