- W tym grillu można przygotowywać potrawy nie tylko bezpośrednio nad żarem, ale także w komorze do wędzenia.
- Grillowanie metodą pośrednią możliwe jest dzięki specjalnej konstrukcji grilla: w mniejszej, trochę głębszej komorze spalania wytwarza się dym w wyniku spalania drewna. Przedostaje się on do większej komory, gdzie znajdują się potrawy.
- W tej komorze mięso, ryby itp. są delikatnie pieczone w temperaturze ok. 80 °C do 130 °C ze wszystkich stron.
- Dzięki temu zachowują soczystą konsystencję i uzyskują typowy smak wędzonych potraw.
- Intensywność dymu można regulować za pomocą klap wentylacyjnych, a temperaturę w komorze pieczenia utrzymywać za pomocą zintegrowanego w pokrywie termometru na stałym poziomie i ją stale nadzorować.
- Pozwala to na przygotowywanie zawsze doskonałych potraw.
Napisz własną recenzję